Bomboane raw portocalii si aromate

Pfff… Iar am ramas in urma cu postarile. Oricat as incerca sa va scriu despre lucrurile pe care le citesc, le fac, le descopar si multe alte lucruri minunate…. magazinasul si laboratorul imi ocupa tot timpul. Si desigur, elevii pe care ii antrenez. Dar fac toate astea cu mare placeeeeeere. Clonarea ar fi o alternativa foarte potrivita pentru mine, pentru ca as vrea sa fac atat de multe lucruri… Ma gandesc din ce in ce mai serios la asta….

Dupa targul Raw Generation, multe dintre cliente au fost super incantate de bomboanele cu caise si coriandru, pe care le-am avut la vanzare. Si m-au rugat sa postez reteta. De-abia astazi reusesc sa-mi onorez promisiunea… Va rog sa nu aruncati cu rosii in mine…

Pentru aceste bombonele delicioase, m-am inspirat de pe blogul Corinei Bacalu. Ea avea acolo niste bombonele cu caise si coriandru, pregatite pentru un picnic raw vegan. La vederea lor, am inceput sa salivez imediat. Fiind topita atat dupa  caise, cat si dupa coriandru, mi-am dat seama ca nu am cum sa dau gres. Nu am gasit o reteta pe blogul ei, asa ca am facut cum m-am priceput.

 Am folosit:

 o cana de caise uscate portocalii(din Piata Matache; exista si caise uscate naturale, au culoarea maronie, sunt mai sanatoase; eu le-am preferat pe cele portocalii pentru culoare)

 o lingura de miere de albine(Wilhelm Tartler- singura miere pe care o prefer; de asemenea puteti folosi sirop de agave sau de artar, sau orice alt indulcitor va place) 

 2 linguri de unt de cacao raw organic(de la casa Rawz – the best EVER)

 jumatate de cana de migdale crude (piata matache)

 o lingurita de coriandru macinat(piata matache- taraba cu condimente)

 Am hidratat caisele in apa 2-3 ore. Migdalele le-am hidratat de cu seara pana dimineata. Am clatit atat caisele cat si migdalele. Adica le-am facut o baie si le-am pus in robotul de bucatarie, impreuna cu mierea de albine, untul de cacao topit pe baie de aburi si coriandrul macinat. Le-am mixat cateva minute, dar nu pana la maruntirea totala a migdalelor. Asta pentru ca mie imi place efectul crunchy. Pasta obtinuta o scoateti din robot si o modelati dupa pofta inimii. Si asta e tot. Aveti niste bomboane delicioase si aromate. Eu am avut coriandrul macinat mai mare, de aceea s-a mai simtit prin bombonele. Stiu ca cineva ma intreba daca au cumva zahar. Efectul acesta crantanitor era de la coriandru. Dar mie mi-a placut la maxim!!!

 Unele bombonele din acestea cu caise, eu le-am tras si-n ciocolata si le-am decorat cu goji berries. Ciocolata raw desigur – cacao liquor de la casa rawz plus miere de albine yum yum.

 Daca va doriti mai dulci bombonelele, puteti adauga mai multa miere.

 Despre caise am citit aici ca poarta energie spirituala feminina si sunt folosite pentru a indulci dispozitia cuiva sau pentru a inspira romantism si pasiune in relatii. Caisele intaresc sistemul imunitar si au mai mult betacaroten decat orice alt fruct. 

 Despre coriandru se spune ca sporeste inteligenta. Reduce presiunea sanguina si imblanzeste durerile de cap.

 Daca doriti sa invatati mai multe trucuri pentru reusita deserturilor raw sau chiar sa invatati sa va preparati singure acasa astfel de deserturi, Ligia Pop organizeaza luni, pe 24 octombrie un demo culinar la Bucuresti. Gasiti mai multe detalii aici. Eu voi fi acolo negresit. Mai ales ca ma pot rasfata si eu cu deserturi superdelicioase pregatite de altcineva, hihi. Am uitat sa va spun ca se vor si servi portii din deserturile preparate acolo. Portii nu mostre. Yum asta imi suna a rasfat!!! Luni sigur nu mananc nimic. Vreau sa am loc pentru desert.

Va pup muuuult!

About sportychoco

Raw food, Sport, Handmade Cosmetics
This entry was posted in Intro, Retete and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Bomboane raw portocalii si aromate

  1. flowerbomb says:

    Ce surpriza!Posibil sa vin si eu,nu am anuntat-o inca pe dna Ligia Pop:)
    Regeneratorul by Sportychoco -melodia binedispune:)

    ps:LIGHT ME UP e la articolul precedent(in caz ca nu l-ai vazut)

  2. Andra :) says:

    Sunt niste adevarate opere de arta bombonelele tale :)

  3. irene says:

    Multumim mult.Abia astept sa le fac imediat ce fac rost de unt.Sunt in stand by si cu alte retete…As vrea sa te intreb ceva legat de sport,dar in privat daca se poate.

  4. flowerbomb says:

    My favourite honey-cremă de faţă pentru noapte by sportychoco

  5. Draga mea, aceste bomboane sunt intr-adevar foarte bune. Dar trebuie sa iti zic ca nu eu le-am facut. Au fost aduse la picnic de catre Mihaela Tudose. Ea a avut minunata idee de a combina caise deshidratate cu coriandru. Si curmale cu nucsoara. Bomboanele au fost minunate, ca si restul preparatelor de altfel!
    Te pup dulce!

  6. sportychoco says:

    A, multumesc de informatie. Eu credeam ca le-ai facut tu. Oricum le-am vazut la tine pe blog! superdelicioase! eu mai nou ma topesc dupa cardamon si am facut niste miniciocolatele raw cu cardamon!yum yum! voi incerca si curmale plus cacao, plus cardamon.
    te pup si eu

  7. flowerbomb says:

    COFFEE TOUCH by sportychoco

  8. flowerbomb says:

    silky pinky-balsam de buze hidratant by Sportychoco

    RAW PUB

    ps1:am adaugat cateva linkuri catre reclame si pe forumul breslo.ro:)
    ps2:melodia este cu dedicatie pentru dvs. & votre amour:)
    “…Quand il me prend dans ses bras
    Il me parle tout bas,
    Je vois la vie en rose.

    Il me dit des mots d’amour,
    Des mots de tous les jours,
    Et ça me fait quelque chose.

    Il est entré dans mon coeur
    Une part de bonheur…”
    -un cover al piesei La vie en rose de Edith Piaf-

  9. irene says:

    Buna,

    as vrea sa te intreb ce robot de bucatarie folosesti?Eu am unul Bosch dar cuva este mare si la cantitate mica, gen o cana, doua nu imi este util.Am si blender dar iarasi nu este eficient.De asemenea am si mixer vertical dar nu face fata la compozitii lipicioase gen unt de migdale sau caise confiate, acesta din urma este f bun pentru compozitii fluide..As vrea sa imi achizitionez altceva care sa fie eficient la cantitate mica , de aceea mi-am permis sa te intreb.Am vazut unele tocatoare mici de putere 600 W si ma gandeam sa imi iau unul asa.De asemenea nu stiu ce rom sa folosesc la deserturi raw, esenta sau rom alcool?Tu ce folosesti?

    In alta ordine de idei mi-a lasat gura apa tava de bombonele !!!Mai ales ca am gustat si la targ si ne-au placut la nebunie!!!

  10. sportychoco says:

    buna,

    eu am un robot de bucatarie moulinex de care sunt foarte multumita! dar are vasul foarte mare…. tocatoarele(chopperele) acelea sunt foarte potrivite pentru macinarea ingredientelor pentru bombonele, in cantitati mici. Practic si la robot tot chopperul se foloseste, doar ca are capacitatea mai mare. Nu uita insa sa hidratezi fructele uscate inainte, pentru a nu-i crea probleme tocatorului…In ceea ce priveste romul, eu mai folosesc esenta de rom, nu rom alcool. Alcoolul schimba gustul bombonelelor in timp. Mai buna este cea de la Dr. oetker, la sticluta. In ceea ce priveste esenta de vanilie, mi-am preparat acasa, prin macerarea pastailor de vanilie taiate pe jumatate, in vodka, timp de 3 luni. am gasit pe net reteta. Pe aceasta nu o prea folosesc in bomboane, mai mult miezul pastaii de vanilie pentru aroma. Alcoolul in bomboanele homemade este bun decat daca faci bomboana si o consumi atunci. pentru a doua zi isi schimba gustul, nu mai este la fel de gustoasa.

    Sper ca ti-am fost de folos!

  11. Pingback: Bombonele cu caise (2) « Toane raw – O reteta raw pe zi

  12. Dana says:

    Bomboanele astea m-au inveselit. Negresit le voi face!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s