Iaurt de cocos homemade

IngredienteIarna asta am facut o pasiune pentru laptele de cocos, untul de cocos, cocos in general. Si tot consumand aceste produse, efectele benefice nu s-au lasat asteptate. Am mai pierdut cativa centimentri din jurul taliei, muschii abdominali fiind mult mai vizibili. Combinate cu antrenamente adecvate, produsele din cocos ajuta in slabire, ajuta la arderea grasimilor de pe abdomen.

Uleiul de cocos s-a dovedit eficient in curele pentru reducerea greutatii corporale. Inclus in alimentatia zilnica este usor de digerat, ajutand la o corecta functionare a tiroidei, dar si a sistemului enzimatic. Creste metabolismul si reduce impactul alimentatiei asupra pancreasului, ajutand la arderea intensa a grasimilor.

Este foarte popular printre atleti si persoanele care practica body building sau care tin diete, deoarece contine mai putine calorii decat alte uleiuri vegetale, continutul sau de grasime este convertit rapid in energie si nu duce la acumularea de grasime in artere si inima. Sporeste rapid nivelul de energie si enduranta, si deci performantele sportive.Mai multe despre proprietatile acestui ingredient miraculos, gasiti aici.

 Un mic dejun delicios pe care il consum consta din iaurt, tulpina de apio taiata rondele si cateva boabe de struguri. Mm!Iumy! Pasiunea mea pentru cocos m-a facut sa ma gandesc “ce bun ar fi un iaurt de cocos”. Si tot salivand cu gandul la iaurtul de cocos, m-am pus pe treaba. Am procurat ingredientele, am dat un mic search pe google, pentru o documentare in prealabil si pentru a evita un esec(hihi). Si iata-l, iaurtul de cocos, aprobat, testat de jumatatea mea, Dragos, inspectorul de calitate, foarte exigent cu noile retete.

 Aveti nevoie de:

 –         500 ml lapte de cocos(il puteti cumpara, dar atentie la eticheta sa contina doar apa si extract de cocos; sau il puteti face chiar voi, acasa, reteta aici)

–         ¼ cup iaurt sau ½ tsp culturi probiotice cumparate de la farmacie

  Laptele de cocos se incalzeste la bain marie. Atentie nu-l supraincalziti si nu-l puneti direct pe foc! Trebuie sa fie putin mai cald decat temperatura corpului, pentru a nu omori culturile probiotice. Cand laptele de cocos este incalzit, se amesteca bine cu iaurtul(sau pudra de probiotice, depinde ce folositi) si se pune intr-un borcan, pe care il acoperiti cu o bucata de tifon sau hartie. In nici un caz sa nu il inchideti ermetic cu capacul lui, deoarece va exploda cand va incepe sa fermenteze. Ii puteti capacul deasupra, fara a-l inchide insa.

 Se pune borcanul intr-un loc cald si se lasa la fermentat. Eu il las de seara pana a doua zi dimineata, dar va recomand sa-l gustati si sa-l puneti la frigider cand va place gustul.

Daca il lasati prea mult timp la fermentat va fi acru, daca puneti prea multe probiotice, va fi subtire. Depinde de gustul vostru. Mie imi place mai dulce si cremos.

 Il puteti indulci cu miere, daca va place dulce, il puteti consuma ca atare sau il puteti folosi in shake-uri, smothies, prajituri. Va puteti prepara cu el masti cosmetice pentru par, fata sau corp.

 Maine va voi prezenta o reteta delicioasa, care contine iaurt de cocos.  

 Am fugit la antrenament.

 Pe maine dragii mei!

About sportychoco

Raw food, Sport, Handmade Cosmetics
This entry was posted in Retete. Bookmark the permalink.

10 Responses to Iaurt de cocos homemade

  1. amalia vochita says:

    “Si iata-l, iaurtul de cocos, aprobat, testat de jumatatea mea, Dragos, inspectorul de calitate, foarte exigent cu noile retete.” – Inseamna k este cel mai bun iaurt de cocos facut vreo data!!!
    Love you! la mai multe postari !

  2. sportychoco says:

    Multumesc Amalia pentru aprecieri si urari! Intr- adevar este delicios iaurtul si foarte bun pentru un abdomen plat!

  3. Pingback: Gustare tropicala | sportychoco

  4. Pingback: Gustare tropicala « Diete pentru slabit

  5. N. says:

    Foarte interesanta reteta! Vreau sa o incerc, doar ca nu stiu de unde as putea face rost de lapte de cocos. Am vazut la Mega, dar avea conservanti si E-uri😦
    Multam!

    • sportychoco says:

      laptele de cocos trebuie sa contina doar cocos si apa. daca vezi si alte ingrediente pe eticheta, nu cumpara. Lapte de cocos bio, bun au la Naturalia, sediul din Bvd. Decebal, de la firma Rapunzel. Lapte de cocos bun mai au si la Ki- life in Piata Amzei. Atentie la eticheta, sa nu cumva sa il cumperi pe cel indulcit pentru PinaColada. Daca ai timp, lapte de cocos poti prepara chiar tu acasa din pulpa de la nuca de cocos, amestecata cu apa, in blender si apoi strecurata.

  6. coco says:

    o sa incerc si eu !

  7. Daniela says:

    iaurt de care ai folosit? merge sa facem iaurt de cocos folosind lapte de cocos si iaurt din lapte de vaca? ar fi cam aiurea cred..as incerca si eu sa fac (sunt fan cocos:)), as pune un borcanel la iaurtiera. merci!

    • sportychoco says:

      Buna! poti folosi iaurt din lapte de vaca, eu am folosit un iaurt facut de mine in casa, din pacate din lapte de vaca. n-am avut altceva. poti incca si cu alte iaurturi vegetariene. iar pentru mai multe retete viziteaza http://www.sportychoco.ro – m-am mutat acolo.

      te imbratisez cu drag,
      irina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s